pátek 18. července 2008

Bazénové příslušenství

Co vše potřebujeme k bazénům? Je skvělé mít vlastní zahradu a ješte lepši je na ní mít bazén. Ovšem takový bazén se neobejde bez příslušenství a bazénové chemie.

Co vše patří do příslušenství k bazénům? Do základního příslušenství pro bazény patří různé síťky na výlov nečistot (většinou jsou na teleskopické tyči nebo tato tyč či násada lze doobjednat), krycí plachta, vysavač, kartáče, filtrační zařízení, bazénové hadice, sady na opravu bazénu, náhradní kartušové vložky, plovák na chlor, solární plachta, teploměr. Existují i celé sety příslušenství pro bazény obsahující většinou krycí plachtu, malý plovák, Minitabs 0,5 kg, teploměr. Další příslušenství, které využijí nejen děti, ale i dospělí, jsou plovoucí koš na basketbal, síť na volejbal, klouzačka pro děti, nafukovací branky na vodní pólo.

Bazénová chemie je nezbytnou položkou v nákupním košíku všech majitelů bazénu. Bazénová chemie slouží především k udržení čistoty bazénu, většinou jsou to chlorové tablety. Dále pak zazimovací prostředky. Mezi výrobce bazénové chemie se řadí firma Marimex, která dodává kompletní sortiment.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, mám problém s venkovním bazénem, který mám na zahradě, pořád mám vodu zelenou, ať s bazénem dělám co dělám. Když sem koupil nějaké přípravky stálo to děsnej peníz, ale v bazénu se pořád nedá koupat. Dokážete někdo pomoct? Poradit či za úplatu se o bazén postarat? Děkuji za informaci.